'Fury Revolution Revival Tour' u Teatru &TD

U zagrebačkom Teatru &TD igra predstava 'Fury Revolution Revival Tour' redatelja Mirana Kurspahića i dramaturginje Rone Žulj. U pitanju je spoj žestoke svirke, revolucionarnih ideja i uzbudljivog putovanja kroz rock and roll povijest koja se nikada zaista nije dogodila. Predstava je u potpunosti na engleskom jeziku, bez titlova, s vrlo glasnom i sirovom glazbom uživo sa scene.

Slaveći 50 godina proteklih od revolucionarne '68., predstava 'Fury Revolution Revival Tour' povest će vas na pseudo-dokumentarno putovanje u New York kraja šezdesetih i početka sedamdesetih, kroz društvenu i glazbenu scenu klubova Max's Kansas City i CBGB, stoji u najavi.

U toj priči o nastanku i padu jedne revolucionarne ideje, o nastanku i padu benda Fury koji tu ideju predstavlja, o politici i slavi, viziji i kompromisu, o mladosti i odrastanju, i glazbenom žanru koji dan-danas predstavlja otpor establišmentu kao glumci i glazbenici nastupaju Nikša Marinović, Miran Kurspahić, Domagoj Janković, Karlo Mrkša i Sven Jakir.

Autorsku glazbu potpisuju sami izvođači, video Vanja Vascarac, a kostime Domagoj Štimac iz modno-dizajnerskoga dvojca TWINS.