Na HRT-u dokumentarna serija o poznatom glazbeniku Andréu Rieuu

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu 21. travnja na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 19.25 prikazuje prvi nastavak petodijelne dokumentarne serije André Rieu - Dobro došli u moj svijet.

Riječ je o djelu koje opisuje uspone i padove Andréa Rieua i njegova orkestra, a gledatelju pruža jedinstvenu priliku da svjetski poznatoga i popularnoga violinista slijedi diljem svijeta.

Moći će ga se vidjeti kako nastupa u Meksiku, šeće umjetničkim četvrtima Buenos Airesa, razgledava predivnu džamiju i bazar u Istanbulu ili se fotografira s obožavateljima u Australiji.

Serija donosi i scene iza pozornice prije i poslije njegovih koncerata, njegove pripreme s orkestrom za nastup te donosi uvid u nervoznu atmosferu u garderobama, ali i opuštanje nakon koncerta uz ugodan obrok. Kamera je zabilježila i kako se André Rieu prisjeća nekih vrhunaca, ali i najgorih trenutaka u svojoj karijeri.

Gledatelji će ga moći upoznati sretna kao dijete dok kupuje lijepe darove za obitelj, ali i prepuna emocija nakon nastupa s osobama s poteškoćama u razvoju. Tu su i jedinstveni razgovori s njegovim orkestrom, s njegovom dvojicom sinova Marcom i Pierreom, ali i s raznim gostujućim umjetnicima i prijateljima, primjerice s Anthonyjem Hopkinsom.

Osim na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u subotu 21. travnja od 19.25 dokumentarnu seriju André Rieu – Dobro došli u moj svijet bit će moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.