Frankopanska Garda i Red vitezova sv. Vida otvaraju manifestaciju Dani Trsata

Počinju Dani Trsata - tradicionalna manifestacija koja se svake godine održava u susret blagdanu sv. Jurja, zaštitnika povijesnog grada Trsata

Program otvorenja započet će defileom Frankopanske Garde i Reda vitezova sv. Vida od Dvorane Mladosti na Trsatu do Crkve Majke Božje Trsatske, gdje će se podići zastava Kluba prijatelja Grada Trsata. Povorka će se potom uputiti na Trsatsku gradinu gdje će biti održan proglas dosadašnjeg kapetana Grada Trsata koji će svoju vlast predati Trsatskom puku nakon čega će započeti dvorske igre.

Na rasporedu su sportske dane, koncerte, obilježavanje godišnjice oslobođenja Trsata te brojna kulturna, vjerska i društvena događanja.

Dani Trsata završavaju na blagdan sv. Jurja i traju točno tjedan dana. U organizaciji manifestacije sudjeluju sve značajnije udruge i tijela prisutna na Trsatu - Klub prijatelja Grada Trsata kao glavni organizator te Mjesni odbor Grad Trsat, Hrvatska čitaonica Trsat, Udruga antifašističkih boraca Rijeka i Gradska glazba Trsat kao suorganizatori, uz Gradsku knjižnicu Rijeka koja se u projekt uključila 2017. godine kroz svoj projekt „Baštinski razgovori".

Od 2017. godine sastavni i centralni dio manifestacije Dani Trsata postaje srednjovjekovni spektakl "Povratak Frankopana", cjelodnevni međunarodni događaj koji okuplja brojne udruge i pojedince koji brinu o očuvanju kulturne i povijesne tradicije naših prostora.

I ove godine, centralni dio programa manifestacije čini povijesni spektakl „Povratak Frankopana“, cjelodnevni događaj interaktivnog sadržaja, koji će se održati 21. travnja.