Zaplešite u Zagrebačkom plesnom centru na Međunarodni dan plesa

Zagrebački plesni centar i ove će godine obilježiti Međunarodni dan plesa s nekoliko plesnih predstava te s mnoštvom popratnim programa.

Proslava i slavljenje plesa u ZPC-u započinju već 25. i 26. travnja kada je na rasporedu pretpremijera i premijera predstave Nedostupno koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko.

Nakon toga u subotu 28.04. slijedi predstava programa Koreospektar Together we sound autorica Koraljke Begović i Nastasje Štefanić, a na sam Dan plesa 29.04. na rasporedu je predstava rezidencijalnog programa Divine Blindness autorice Martine Granić.

Određen broj ulaznica za pretpremijeru i premijeru predstave Nedostupno biti će u slobodnoj prodaji, a ulaznice za predstave Together we sound i Divine Blindness mogu se kupiti po promotivnoj cijeni od 20.00 kn.

U nedjelju 29. travnja na Dan plesa u jutarnjim i popodnevnim satima građani će moći sudjelovati u besplatnim plesnim radionicama koje će održavati pedagozi i voditelji popodnevnih plesnih satova ZPC-a. Plesne radionice uključuju suvremeni ples, klasični balet, street mix i afro, a ulaz je otvoren baš za sve, bez obzira na prethodno plesno iskustvo.

Međunarodni dan plesa ustanovio je UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta (International Theatre Institute) 1982. godine. Za taj dan odabrali su 29. travnja u čast i sjećanje na rođendan Jean-Gorgesa Noverrea, začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora.

Međunarodnim danom plesa nastoji se istaknuti i podsjetiti na vrijednost i važnost plesa kao umjetničke forme kao i "probuditi" one koji još nisu svjesni vrijednosti plesa i njegovog potencijal.

Za sve ostale informacije o programu, rasporedu predstava i rezervaciji ulaznica posjetite službenu stranicu ZPC-a www.zagrebackiplesnicentar.hr.