Nick Cave, Johnny Depp i Charlotte Gainsbourg na 52. jazz festivalu u Montreuxu

Nick Cave, Johnny Depp, Billy idol, Iggy Popp i Charlotte Gainsbourg bit će gosti na 52. izdanju jazz festivala u švicarskom Montreuxu koji će se održavati od 29. lipnja do 14. srpnja.

Organizatori festivala priopćili su da će na novom izdanju festivala na obalama Ženevskog jezera biti zastupljeni i rock i punk s Deep Purpleom, Van Morrisonom, Iggyjem Popom i Hollywood Vampires, skupinom Johnnyja Deppa.

Prvi put su na festival u Montreuxu pozvani australska rock zvijezda Nick Cave te Amerikanac Jack White, bivši član White Stripesa.

Ondje će prvi puta svirati i John Cale. Osnivača legendarne njujorške grupe Velvet Underground u kojoj je bio violinist, pijanist, basist i glavni skladatelj uz Loua Reeda, pratit će gudački orkestar.

Charlotte Gainsbourg u Montreuxu će predstaviti svoj peti album.

Što se tiče jazza, bluesa, soula i funka, Montreux će ugostiti Gregoryja Portera čiji je zadnji nosač zvuka posveta duhovnom ocu Nat King Coleu, Stanleyja Clarkea, Kennyja Neala te niz drugih imena poput Chicka Coree, Brada Mehldaua, Carle Bley, Jasona Morana i Coryja Henryja.