Plesna predstava o simbiozi bez obzira na rod i spol.

U nizu žučnih rasprava o rodu i spolu, uz plesnu predstavu 'Other' i jedno i drugo postaje nebitno jer riječ je o simbiozi tijela u kojoj dvoje postaju jedno. Možda, naizgled, zamršeno, ali za publiku u Zagrebačkom plesnom centru nadasve zanimljivo.

Bez obzira na dob, spol ili političko opredijeljene, predstava 'Other' plesnim jezikom istražuje dva tijela - ovisna jedno o drugome.
To je zapravo solo - ali za dvoje ljudi. Oduvijek sam htio napraviti solo za dva ovisna tijela. Oni su prilično jednaki. I istražujemo koliko smo bliski danas jedni drugima i što bi se dogodilo da nas netko sveže - kako bismo se međusobno dogovorili uopće o kretanju kroz prostoriju, a kamoli kroz život,  objašnjava autor i koreograf David Hernandez.

Premijerne 30-minutne izvedbe publika je tako mogla vidjeti dva puta i to u dvije različite postave - Colas Lucot i Petra Valentić te Andreja Jandrić i Sintija Kučić.

Moj duet je s kolegicom plesačicom, a drugi duet je spoj muškog i ženskog plesača. Bio je zanimljiv i izazovan spoj ta dva tijela, koja funkcioniraju isto, a opet različito,  kaže plesačica Andreja Jandrić, a njezina kolegica Petra Valentić dodaje: S obzirom na to da smo dosta zalijepljeni jedno na drugo zapravo smo kroz cijeli proces učili kao da ponovno učimo hodati i disati jer je druga osoba konstantno na tebi.

Predstava 'Other' brisanjem nevidljivih barijera - stvara vidljiva dva tijela ali spojena zajedničkim plesnim jezikom. Nakon premijernih, sljedeće su izvedbe na rasporedu 3. i 4. svibnja.