Prva hip–hop večer ciklusa MIMO

Čistokrvni hip-hoperi iz Dubrovnika Otpisani klan te sastav Spleen G, kojem te taj izričaj tek jedan u oceanu njihovih glazbenih istraživanja, ove su nedjelje u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu zasvirali na prvom hip-hop koncertu projekta MIMO.

Dubrovački Otpisani Klan i zagrebački Spleen G priredili su večer za pamćenje, zaokruživši tjedan koji je protekao u znaku trodnevnog druženja s Tram 11 u Tvornici kulture.

Koncert je nosio naslov 'Na vrućini dasaka Gorgone', a gosti sugovornici bili su Filip Jelaš (jukebox.hr), Luka Tralić Shot (Elemental) i Aleksandar Antić (TBF, Alejuandro Buendija).

Večer su otvorili domaćini Spleen G, koji  iza sebe broje mnogo nastupa i njihova uigranost i spontanost odmah su se postavili u prvi plan. Kroz gotovo cijeli sat svirke predstavili su materijale s prvog studijskog albuma Aquarium Giraffe (2017.) te nekoliko novih još neobjavljenih pjesama. Mješavinom funka, psihodelije i hip-hopa publiku su nasmijali, razveselili i pokazali kako velik broj različitih žanrova može funkcionirati na jedan svjež i originalan način.

Goste iz Dubrovnika, Otpisani klan, čekali smo jako dugo da se vrate u Zagreb i imali smo čast da se to dogodi u ovoj petoj sezoni  MIMO-a. Nakon nekoliko izmjena u postavi i intenzivnog rada na novom materijalu, Otpisani klan se predstavio istom svježinom kakvu su imali i na početku karijere, još davne 2002.g.. Kroz više od sat vremena koncerta predstavili su najnovije materijale i dokazali da hip-hopa u Hrvatskoj još ima i da nema straha za njega dok postoje bendovi poput Otpisanog klana i Spleen G-ja.

Snimku koncerta potražite u Slušaonici Hrvatskoga radija, a fotogaleriju na Facebook stranici projekta MIMO.