Humanitarni koncert "Naši koraci za Daniela"

U kolovozu 2015., tada petnaestogodišnji Daniel Plašć doživio je nesreću u kojoj je ozlijedio leđnu moždinu i ostao nepokretan.

Od tada njegovi roditelji nastoje prikupiti novac za tzv. robotsko odijelo koje bi mu omogućilo da ponovno hoda. U akciju su se uključili i učenici njegove srednje  škole u Bedekovčini. Već su mu maksimalno poboljšali uvjete u školi – nastava je samo u prizemlju a prilaz školi je odličan.

Daniel i njegovi roditelji ne mire se sa sadašnjim stanjem. Žele da ponovno stane na svoje noge. To mu može omogućiti tzv. robotsko odijelo. Daniel ga je isprobao u Njemačkoj, a sam kaže: Oomogućilo bi mi da šetam normalno kao svi drugi, da mogu po stepenicama hodati, poboljšalo bi mi rad unutarnjih organa.'No odijelo stoji 89 tisuća eura. Obitelj nema taj novac pa organizira brojne akcije kojima nastoji prikupiti potreban iznos. Danielovi prijatelji iz škole odlučili su pomoći organizacijom humanitarnog koncerta, a pomogli su im škola, općina i županija.

Koncert "Naši koraci za Daniela"  održat će se u nedjelju 22. travnja u Bedekovčini. Trenutačno je prikupljeno tek oko polovice potrebnog iznosa. Zato su već najavljene nove akcije i nakon nedjeljnog koncerta.