Počinje "Welcome Spring Festival"

Probudimo se zajedno s proljećem - kažu organizatori ovogodišnjeg  Welcome Spring Festival u Zagrebu i pokrenimo  kulturu gospodarenja otpadom. I ove godine do 29.4. Strossmayerov Trg postaje proljetna oaza Welcome Spring Festivala!

Ovogodišnji Welcome Spring Festival nastavlja u istom ritmu pokretanja kulture gospodarenja otpadom, s temom vode kao dragocjenog prirodnog resursa na koji otpad negativno utječe. Podsjećamo se da je voda izvor života i da je privilegija piti vodu iz slavine.

Cilj festivala je potaknuti građane da odgovorno koriste prirodne resurse jer kroz otpad koji stvaramo neposredno utječemo na vodu, zrak, tlo, hranu i naposljetku zdravlje ljudi. I ove je godine festival u iznimno veselom tonu, samo još bolji, još duži, još zabavniji i još luđi!

Festival traje 11 dana i dobrodošli su svi! Program je zabavan, interaktivan i edukativan. Predavači dolaze iz svih društvenih sfera, od fakulteta RGN-a, PMF-a do udruga koje djeluju na području zaštite okoliša i prirode.

Možete naučiti mnogo o Zemlji kao vodenom planetu, zalihama pitke vode, kretanju vode u prirodi, društvenoj odgovornosti, inovacijama i budućnosti iskorištavanja otpada kao sekundarne sirovine.

Dolazi i profesor kineziologije te poznati fitness trener i glumac Mario Valentić održati predavanje o Proljetnom detoxu te Cvijeta Bišćević, arhitektica i spisateljica, koja će održati predavanje o kućnom kompostiranju.

Možete sudjelovati u olimpijadi, kvizovima, plesu, vježbanju ili traganju za Francekima.

Dragi gosti festivala su i kazalište Sjena, kazališna skupina Tripstih, udruga Antuntun, udruga Cirkorama, Creative Acrobatics Slovenija.

Na festivalu su i izvrsni komičari okupljeni u Studio smijeha, a Rambo Amadeus će podijeliti svoja iskustva od „Ideje do posljednjih izazova pred porinuće solarnog jedrenjaka".

Svaki dan festivala završit će glazbenim programom. Čeka nas šaroliki spektar glazbenih imena: Stampedo, Antenat, DJ Edo Maajka, Jurica Pađen & Aerodrom, Kuzma & Shaka zulu, One dread, Terminator, razni cover bendovi i DJ setovi, a festival zatvaramo velikom kubanskom salsa feštom!

Naravno, tu su i ugostitelji koji će u ponudi imati šarenu lepezu ića i pića.