Dan otvorenih vrata Šumarskog fakulteta u Zagrebu

Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ima Dan otvorenih vrata. Možete ga posjetiti od 10 do 17 sati i saznati što sve ondje možete studirati, gdje, kad ga završite, možete raditi i koliko ćete na njemu praktično naučiti. Posjetite ovaj fakultet na Svetošimunskoj cesti 25 u Zagrebu.

Na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dva su odsjeka - šumarski i drvnotehnološki, te tri smjera koje možete studirati - šumarstvo, urbano šumarstvo, zaštita prirode i okoliša i drvna tehnologija. Oni koji vole prirodu, praktičnu nastavu i kreativnost, ovdje su dobrodošli.

Na praktičnoj nastavi u sklopu kolegija botanika šumskog drveća uči se i o anatomiji drveća. Promatrajući širinu, raspored i oblik godova, budući šumari mogu rekonsturirati događaje iz povijesti, kaže Mario Sladin, predsjednik Studentskog zbora.

Danas - na Danu otvorenih vrata možete vidjeti zanimljive pokuse. Mnogo toga zanimljivog vidjet ćete i u laboratoriju za ispitivanje namještaja i dijelova za namještaj.

Sve više ovaj studij odabiru i djevojke, kojih je oko trideset posto. Fakultet postaje sve izvrsniji, kvalitetniji i bolji.

Na Danu otvorenih vrata Šumarskog fakulteta možete doznati čak i jeste li dovoljno jaki da biste bili šumari, zatim kako se čuva sjeme šumskih biljaka, kako drvo impregnirati, o važnosti lovstva, biljnim forenzičarima te još mnogo zanimljivosti. Sve to na više od trideset predavanja.