Koncert 'Progledaj srcem' održan u dvorani Cibona

Koncert suvremene duhovne glazbe 'Progledaj srcem' održan je sinoć u dvorani Cibona u Zagrebu, a brojni izvođači oduševili su oko 6500 posjetitelja iz Hrvatske, BiH, Njemačke i Austrije. 

Nastupili su članovi zajednice Cenacolo, Scifidelity Orchestra, VIS Mihovil,, fra Marin Karačić, fra Ivan Matić i sestre Palić, Mia Dimšić, VIS Veritas Aeterna Split, SKAC zbor Zagreb, sastav Božja pobjeda, Ante Cash i Rafael Dropulić Rafo i drugi. Voditelji su bili Marin Periš i Josip Kežić koji su izveli pjesmu "Isus Krist je rek'o".

Na dvoipolsatnom koncertu izvođače je pratio orkestar s osamnaest članova pod vodstvom Gorana Kovačića.

Down by the river, Oh happy day, Amazing grace, Josua fit the battle, When the saints, Odlučio sam slijediti Krista, Brate moj, Reci Marijo, Voda izvire, Svake slave dostojan, Obraćenje, Ti si mene prvi ljubio, Agnus dei, Suhe kosti, Dubine, Divan si, Gospode trebam te ...samo su neke od pjesama koje su posjetitelji dočekali s oduševljenjem.

Vrhunac večeri bio je nastup sastava Božja pobjeda.  

Direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović zahvalila je izvođačima, orkestru, posjetiteljima i donatorima, kao i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću te svima koji su podržali projekt i došli na koncert.

"Dobro mijenja sve, budite naši saveznici u dobru", poručila je te najavila da će se zbog velike potražnje za ulaznicama koncert sljedeće godine održati u velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.