Oliver Sertić na producentskoj platformi u Cannesu

Hrvatski producent Oliver Sertić odabran je kao jedan od ukupno 20 europskih producenata koji će sudjelovati na platformi Producers on the Move u sklopu 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, koji se ove godine održava od 8. do 19. svibnja, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Sertića je odabrala organizacija European Film Promotion i to zahvaljujući njegovom dosadašnjem producentskom opusu, ističe se u priopćenju. Također, film 'Dani ludila' Damiana Nenadića, koji je producirao Sertić, imat će na ovogodišnjem Cannesu projekciju za tržište.

Riječ je o opservacijskom filmu koji prikazuje inače skriven svijet psihički drugačijih ljudi, koje društvo olako odbacuje i žigosanjem pretvara u pacijente.

Film je nastao u koprodukciji hrvatskog Restarta i slovenskog Petra Pan Filma, uz financijsku potporu HAVC-a. Dobio je posebno priznanje u Regionalnoj konkurenciji na ovogodišnjem izdanju ZagrebDox festivala.

Producers on the Move, koji će se održati u sklopu 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, zamišljen je kao platforma za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija.

Sudionike očekuju predavanja, radionice, 'pitchinzi' i sastanci 'jedan na jedan' s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama.

European Film Promotion (EFP) je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 37 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu.

Od siječnja 2009. godine punopravni član organizacije je i HAVC. Uz EFP u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Creative Europe - MEDIA Program.

Oliver Sertić je producent dokumentarnih filmova i direktor Liburnia Film Festivala s pozadinom u novinarstvu te organizaciji raznih događanja. Do danas je producirao oko 30 dugometražnih i kratkometražnih dokumentaraca, uključujući 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać, 'Dani ludila' Damiana Nenadića te 'Blokada' Igora Bezinovića.

Sertić je osnivač organizacije Restart, u sklopu koje je pokrenuo Restart laboratorij, Dokukino i Restart Label.