Bjelovarčani očekuju početak BOK festa

Bjelovarski odjeci kazališta održat će se od 27. travnja do 12. svibnja, a osim 17 kazališnih predstava, festival će obilježiti i brojna popratna kulturno-zabavna događanja poput izložbe glumaca u salonu namještaja, moto alke, humanitarnog rukometnog turnira i retro disko večeri, ali i neke nove i poprilično originalne poput čitanja radio drame u vlaku, istaknuo je umjetnički direktor festivala Goran Navojec najavljujući 16. BOK festival.

Bjelovarčani će na ovogodišnjem BOK-u među ostalim moći uživati i u kultnom mjuziklu "Jalta, Jalta" u izvedbi kazališta Komedija, monodrami repera Marina Ivanovića Stoke "Stara škola kreka" te u predstavi "Bijela kuga" virovitičkog kazališta nastaloj prema istoimenom romanu bjelovarskog liječnika Dubravka Habeka.

Jedno od najvećih osvježenja ove godine je ulazak glumca Bojana Navojca u organizacijsku strukturu. On nam pomaže mnogim jako zanimljivim idejama. Neke od njih neka ostanu iznenađenje, ali recimo, imat ćemo po prvi puta radio dramu koja će se izvoditi u vlaku, jer se tekst događa u vlaku. Usto, pokrenuta je velika inicijativa da pješački prijelaz ispred Glazbene škole Vatroslav Lisinski bude iscrtana u obliku klavirskih tipki i još mnogo toga, istaknuo je bjelovarski glumac, dodavši da mu je posebno drago što će ove godine dvije predstave biti 'medicinske' tematike, jedna o multiploj sklerozi, a druga o ovisnosti.

Navojec je pohvalio gradsku upravu koja, kazao je, već godinama velikodušno podržava BOK festival, što nije čest slučaj kada je kultura u pitanju.