Platak: Prema ljetu s odličnim zimskim rezultatima

Prvog svibnja počinje takozvana ljetna sezona na Platku, dio godine koji donosi mnogobrojne aktivnosti rekreativaca, ali i sportskih klubova. Višegodišnja ulaganja Primorsko goranske županije u Platak omogućila su cjelogodišnje poslovanje tog izletišta i skijališta, kažu čelni ljudi Goranskoga sportskog centra, javne ustanove koja upravlja Platkom.

Platak iza sebe ima rekordnu zimsku sezonu s čak 100 skijaških dana i više od 88 tisuća posjetitelja. Skijaška sezona počela je  drugog prosinca, a završila tek devetog travnja, dakle iza mnogih europskih skijališta. Bez višegodišnjih ulaganja u infrastrukturu i suradnje s privatnim poduzetnicima ne bi bilo moguće ostvariti tako dobre rezultate kažu u Goranskom sportskom centru.

Čestitke su zaslužili svi koji su dali svoj obol sezoni: od ugostitelja, preko cestara do posjetitelja i, iznad svih, Primorsko-goranska županija, čija su ulaganja u infrastrukturu od Platka napravila brdo uživanja. Rečeno je to na konferenciji za novinare održanoj 1.111 metara nad morem, u podnožju staze Radeševo.

Tijekom proljeća i ljeta očekuju nas brojne manifestacije. Sve, dakako, u nastojanju da Platak postane vodeći nacionalni sportsko-rekreacijski centar, koji će biti posjećen svih 12 mjeseci u godini.

Korak prema tom nastojanju je početak radova na sustavu za zasnježenje, kaže direktor Goranskog sportskog centra Alen Udović. Natječaj za prikupljanje ponuda za izvođače je upravo u tijeku i ako sve bude u redu radovi bi trebali početi tijekom ljeta, a planirano je da sve bude završeno u roku od tri godine i mislim da će ta investicija zauvijek promijenitil lice Platka, najavio je.