Crkveni zbor pjevat će na vjenčanju britanskog princa Harryja i Meghan Markle

Kršćanski crkveni zbor i mladi čelist bit će među izvođačima glazbe na svibanjskom vjenčanju britanskog princa Harryja i njegove zaručnice Amerikanke Meghan Markle, objavila je Kensingtonska palača.

Harry (33) i Markle (36) vjenčat će se u kapeli Svetog Jurja u dvorcu Windsor 19. svibnja a prijem će se održati nakon toga u domu kraljice Elizabete zapadno od Londona. I princ Harry i gospođica Markle uložili su puno truda i interesa u izbor glazbe za obred koji će uključiti brojne poznate napjeve i zborska djela, navela je palača.

Ravnateljica Karen Gibson i zbor The Kingdom Choir iz jugoistočne Engleske bit će među izvođačima. Tinejdžer Sheku Kanneh-Mason, koji je osvojio 2016. nagradu BBC-ija za mlade glazbenike, također će biti među izvođačima nakon što je Harry vidio njegov nastup na dobrotvornoj priredbi u lipnju prošle godine.
Mladić je ispričao kako ga je nazvala Meghan Markle i zamolila da nastupi na vjenčanju.

Zbor kapele Sv. Jurja čiji korijeni sežu u 1348., orkestar sastavljen od glazbenika BBC-ijeva nacionalnog orkestra Walesa, engleski komorni orkestar i filharmonija također će nastupiti na vjenčanju.