Promina se okreće turizmu

Zamislite odmor na selu i to u Šibensko-kninskoj županiji. Općina Promina u drniškom zaleđu u razvoju turizma vidi priliku i za uređenje seoske komunalne infrastrukture pa su prijavom na natječaje za različite državne potpore dobili oko 10 milijuna kuna za obnovu prometnice i stare škole.

Obitelj Sičić preuredila je staru kamenu kuću i privremeni je ona dom turistima od svibnja do listopada . I nisu jedini. Pa svi ovdašnji iznajmljivači priželjkuju da se, uz smještaj, razvijaju i drugi turistički sadržaji.

Plasman domaćih proizvoda i rekreativni turizam odrednica je turističkog razvoja općine Promina. Zacrtali su to u svojoj strategiji još prije 3 godine. Pa polako i ostvaruju svoje planove. Uređuju se seoske prometnice, biciklističke staze, šetnice. A napokon su od države u vlasništvo dobili jednu od ukupno 11 starih seoskih škola.

A kako bi privukla one koji žele ulagati u turizam, općina u Prostornom planu ima i 2 turističke zone za manje smještajne objekte. Da su na dobrom putu, načelnik ne sumnja. Jer zbog svih dosadašnjih razvojnih mjera, Prominjani ne odlaze iz Promine.