Kako je Davor Rostuhar ostvario svoj životni san

U knjizi 'Polarni san' naš poznati putnik i putopisac Davor Rostuhar, opisao je kako je uspio ostvariti prvu samostalnu ekspediciju na Južni pol, a dojmove je podijelio s punom dvoranom Lisinski.

Razlika između onih koji odustanu od svojih snova i onih koji ih uspiju ostvariti je u tome što ovi drugi ne posustanu ni pred najvećim preprekama.

U 48 dana je bez ičije pomoći prešao na skijama 1163 kilometra od ruba Antarktika do Južnog pola vukući pri tom sanjke teške više od 100 kilograma. Iako je promovirana tek ovih dana u prepunom Lisinskom, knjiga je već tjednima na listi najprodavanijih naslova.

Taj je projekt trajao tri godine, a sama ekspedicija gotovo dva mjeseca. A onda je slijedio užurbani proces rada na knjizi i filmu, koji je trajao tri mjeseca. Sada konačno osjećam olakšanje, to je odličan osjećaj – i sad kreće najljepši dio projekta tijekom kojega ću po Hrvatskoj s ljudima dijeliti sve to. Nadam da ću još jednom uspjeti napuniti i Lisinski jer će biti i repriza,  rekao je Davor Rostuhar.

Zbog velikog interesa Davor Rostuhar će predavanje 'Polarni san' u dvorani Lisinski ponoviti 6. lipnja.