Polarni san Davora Rostuhara

Ispred prepune dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Davor Rostuhar je nedavno održao inspirativno multimedijalno predavanje. Jedinstven i originalan projekt „Polarni san" trajao je tri godine i rezultirao uspješno odrađenom prvom hrvatskom ekspedicijom na Južni pol. Kruna projekta su njegova nova sedma knjiga i prvi dokumentarni film.

Davor Rostuhar iza sebe ima niz uspješnih projekata i ekspedicija, kao što je put biciklom od Zagreba do Egipta, motociklom od Zagreba do Capetowna, sedam ekspedicija u džungle Amazone i Papue itd. Autor je 6 putopisnih knjiga, te fotografskog projekta „National Geographic - Hrvatska iz zraka".

Naš je najčitaniji putopisac.  Njegova nova knjiga „Polarni san - Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol", bila je iznimno tražena i prije nego je izašla, pa postoje dobri pokazatelji da će to biti njegova najuspješnija knjiga do sad.

Nakon uspješno realizirane 47-dnevne ekspedicije od ruba Antarktike do Južnog pola, tijekom koje je prešao 1163 km - sam, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg te bez upotrebe vanjske energije - Davor Rostuhar je svoje iskustvo opisao kroz multimedijalno predavanje u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Novi termin predavanja u Lisinskom je 6.6.2018, a poznati putopisaca i pustolov gostovao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.