Poziv općinama: Osigurajte besplatan bežični internet na javnim mjestima!

Europska komisija pokrenula je internetski portal WiFi4EU i pozivaju se jedinice lokalne samouprave u cijeloj Europi da se prijave za prvi natječaj za projekte koji će se otvoriti sredinom svibnja. Općine i gradovi natječu se za financiranje EU-a za izgradnju pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima.

Projekt WiFi4EU omogućit će tisućama Europljana besplatan pristup internetu na javnim mjestima diljem EU-a. Riječ je o važnom koraku prema ostvarenju jedinstvenog digitalnog tržišta, a prilika je za sve hrvatske općine i gradove da putem jednostavne procedure povuku sredstva iz EU fondova te olakšaju pristup internetu i turistima i građanima.

U okviru Programa WiFi4EU općinama se nudi vaučer u vrijednosti od 15 000 eura za uspostavu pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim mjestima, primjerice u: knjižnicama, muzejima, javnim parkovima i trgovima.

Cilj je zajamčiti da svako europsko selo i svaki grad do 2020. dobiju besplatan bežični pristup internetu oko glavnih središta javnog života.