HRT-ova serija Čuvar dvorca prodana stranim televizijama

Hvaljena HRT-ova serija 'Čuvar dvorca', koja govori o zadnjim godinama Jugoslavije u krugu njezinih obavještajnih čuvara, prodana je švedskomu javnom medijskom servisu i uglednome britanskom programu Channel 4, a moći će se na zahtjev gledati i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ne zanima me politika, nego kako se njezini vodeći likovi ponašaju kada se ona očito urušava,  kaže redatelj Lukas Nola predstavljajući seriju čiji je glavni adut uvjerljivo dočarana atmosfera kraja komunizma na ovim prostorima.

Mislim da je ta sredina osamdesetih zapravo potpuno neobrađena i neiskorištena u našim medijima. Mislim da je to zato zanimljivo i stranim gledateljima,  napominje Lukas Nola.
Hvaljena HRT-ova serija Čuvar dvorca prodana švedskoj televiziji i britanskomu programu Channel 4
Prodaja autorskih prava kruna je višemjesečnih pregovora i pokazatelj kako možemo i znamo napraviti svjetski konkurentan proizvod. HRT izražava izuzetno zadovoljstvo takvim razvojem događaja jer to u konačnici svjedoči da je kvaliteta naših proizvoda, odnosno serija, vrhunska,  ističe glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Likvidacije iseljenika, suradnja državnih organa s kriminalcima i urote agenata univerzalno su privlačne teme, ali u svakom su podneblju malo drugačije. Što se tiče škakljivosti teme, čini se u zadnje vrijeme da su sve teme škakljive, tako da nismo ništa lošije ili bolje prošli od bilo koje druge teme koju dotakne kultura,  komentira producentica serije Ankica Tilić iz Kinorame.

Glavne uloge povjerene su Ivi Gregureviću i Vinku Kraljeviću, a uz njih nastupa niz poznatih glumaca kao što su Goran Grgić, Franjo Dijak i Goran Bogdan.

Nakon prodaje Matanićevih 'Novina' Netflixu, nastavljaju se svjetski uspjesi naših serija. I 'Čuvara dvorca' i 'Novine' možete  pogledati na usluzi HRTi.