I Pula slavi Svjetski dan jazza

Jazz ima moć da ljudi zaborave međusobne razlike i udruže se u tome da loše okolnosti pretvore u slobodu, prijateljstvo, nadu i dostojanstvo, rekao je jednom prilikom američki glazbenik Quincy Jones, a to je i glavna misao vodilja Međunarodnog dana jazza kojim se danas diljem svijeta, pod pokroviteljstvom UNESCO-a, promiču vrijednosti toga glazbenog stila.


Cilj je na taj dan okupiti međunarodnu zajednicu kako bi se razbile predrasude o jazzu, naučilo nove generacije o kakvoj je glazbi riječ te naglasio značaj jazza u postizanju zajedništva, međukulturnog dijaloga i nadilaženja svih vrsta razlika. Između više od stotinu zemalja koje su se na razne načine pridružile obilježavanju Međunarodnog dana jazza, ove su godine i hrvatski umjetnici.

Ove godine, u sklopu Međunarodnog dana jazza, održava se ukupno 263 manifestacije u 81 zemlji, među kojima je i Hrvatska. Jučer u Zagrebu, danas u Puli i Rijeci možete uživati u vrhunskim koncertima, kao  dio međunarodnog pokreta elitnih društava gradova koji obilježavaju svjetski dan jazza.

Prvi po redu "Blagdan jazza" potpisuje Udruga Kulturna Inicijativa, uz podršku Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule. Veliku dvoranu Doma Hrvatskih Branitelja će 30. travnja s početkom u 20 sati prožeti osjećaj neobjašnjive ugode i potpune relaksacije za koju je zaduženo šaroliko društvo glazbenika. Roy Young s Jamajke, Oleg Kireyev iz Rusije, uz domaće snage: Dušana Kranjca, Nenada Mirta, Alena Špade, Zvjezdana Ružića i drugih. Ne propustite proslaviti jazz u pulskom DHB-u.

Kako će biti u Puli, u Dobrom jutru doznaje Klara Dujmović, čiji su raspjevani gosti bili Roy Young i Oleg Kireyev, te organizato Milan rašula, iz Kulturne inicijative.