Na BOK festu predstave nastaju u 24 sata

Bjelovar ovih dana živi u znaku kazališta i glumaca jer traju 16. Bjelovarski odjeci kazališta - BOK fest. Neke predstave nastaju tijekom samog festivala, nerijetko i u manje od 24 sata, a tu je i u svijetu jedinstvena izložba glumaca.

Izlažu se glumci tijekom karijere raznim izazovima, no samo su u Bjelovaru izloženi u salonu namještaja. Osjećam da sam još bliže svom tati jer on je radio namještaj. A napravio je i mene, pa se osjećam potpuno 'egal',  kaže glumac Kristijan Ugrina.

Čudno mi je biti izložen jer nisam baš naučio na to, ali strašno volim lude ideje. Ovo je luda i vesela ideja i cijeli koncept je očito takav,  komentira redatelj Igor Mirković.

Izložba glumaca u izlogu, prema motivima glumačkog barda Špire Guberine, okuplja mnogo gledatelja ili promatrača. Na televiziji je drugačije, a drugačije je uživo. Ovako je bolje i puno zanimljivije,  komentiraju neki od posjetitelja.

Neka to traje što duže. Nekako bih volio doći na BOK i s nekih 92 godine,  dojam je glumca Bogdana Diklića.
Bok fest otvorilo je Bjelovarsko kazalište predstavom Stvaran svijet oko mene, a publika moći vidjeti ukupno 17 nagrađivanih predstava. Tu su i one koje nastaju u dahu: stvaraju ih pisci, redatelji i glumci u 24 sata.

To su predstave koje traju od 7 do 10 minuta, a režiraju ih filmski redatelji, što je za njih izazov. S nama su ove godine Arsen Anton Ostojić, Ivan Goran Vitez, Jasna Nanut, Igor Mirković,  otkriva nam umjetnički direktor BOK festa Goran Navojec.

Neki su od glumaca prihvatili nove uloge u Bjelovaru - i to kao vozači 'motoalke': slična je sinjskoj, no umjesto s konja, alka se gađa s motora, a najlošiji, gubitnik, dobitnik je lovorova vijenca s kobasicama.

BOK fest traje do 11. svibnja.