Noćni biciklizam na Sljemenu

Udruga 'Noćni vozači Hrvatske' svaki tjedan organizira izazovne i zanimljive noćne biciklističke vožnje na Medvednici. S obzirom na veliki broj sportaša i rekreativaca koji im se pridružuju čini se da je na Medvednici i noću zanimljivo.

Udruga je uspješno organizirala 65 uzastopnih noćnih vožnji. Uobičajeno je da se biciklisti okupljaju podno Medvednice te pedaliraju do vrha Sljemena gdje slijedi zajedničko druženje i predah od fizičke aktivnosti.

Organizirane vožnje Udruga je promicala putem društvene mreže Facebook gdje je evidentirala 60%-tnu uspješnost u prosjeku odnosa ljudi koji su rekli da će doći i onih koji su uistinu došli na noćnu vožnju.


Ali zapravo - glavni im je cilj, kažu, promicanje zdravlja i zdravog načina življenja kroz rekreaciju na biciklu. Također žele aktivirati što više građanstva na ovaj način rekreacije te prevazići prepreke vožnje noću edukacijom i savjetovanjem svih zainteresiranih o opremi i načinu vožnje noću.

Više o noćnim vožnjama u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ispričali su Filip Radulović, predsjednik udruge Night Riders Croatia i potpredsjednik Zoran Petković.