Počinje festival brazilske kulture Brazilaktica

Osmo izdanje Festivala brazilske kulture - Brazilactice održat će se od danas do 06. svibnja u Zagrebu. U pet festivalskih dana moći ćete uživati u brazilskim ritmovima, zvukovima, energiji, kulturi i pokretu diljem Zagreba.

Pokret i energija pratit će radionice i prezentacije afro - brazilske vještine capoeire i afro - brazilskog plesa maculele. Ritam i zvuk bit će dio live art performansa na Trgu Petra Preradovića i Tribal performansa u Etnografskom muzeju, a najmlađi će se zabaviti usvajajući nove pokrete na capoeira radionici za djecu.

Oni od vas koji žele podijeliti svoje znanje i/ili saznati nešto novo mogu sudjelovati u Pubquizu o brazilskog i portugalskoj kulturi ili doći na set interaktivnih predavanja pod nazivom Brazilorum. Egzotične okuse donose radionice kuhanja tradicionalne afričke kuhinje kroz koje ćete upoznati korijene brazilske kulture, a ljepote Brazila moći ćete doživjeti gledajući izložbu "capoeira is art".

Za ljubitelje i ljubiteljice književnosti - tu je večer brazilske poezije, a nakon nje se možete opustiti na kraju radnog tjedna uz DJ Koru "u ritmu Brazila".

Šarena brazilska povorka danas će se kretati od Trga Petra Preradovića do Trga bana Jelačića.

Festivalu će se pridružiti Mestre Pontape Heitor Chalegre Damiao iz Brazila, Katjuša Kovačić iz Slovenije i mnogi drugi. Festival organizira Udruga Amazonas zahvaljujući partnerima - Etnografskom muzeju, Art cafeu Jutro, organizaciji Afrika u mom srcu, klubu Pločnik, Booksi i caffe baru Vespa. Događaj je podržan i od Brazilske ambasade u Zagrebu.