MIMO: Sintesajzeri u najrazličitijim ulogama

Šljokice, ljubav i prljavi ritam uz Roppongi Red te emocionalni vokali omotani u melankolične melodije sastava don't go – kombinacija su 'sitisajzerskog' izdanja Medijskog inventara muzičkih originala, koje i ove nedjelje stiže u dvoranu Gorgona MSU i eter HR1.

Sedmi koncert pete MIMO sezone održat će se 6. svibnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti od 20 sati uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

don_t go je hrvatsko-austrijski projekt koji se trenutačno razvija u Beču. Zvuk dua don_t go delikatna je mješavina emocionalnih vokala Nine Jukić i 'grooveova' Alexandera Forstnera, omotana u melankolične melodije klavira i gitare. Jedna od čari ovoga benda jest to što sve to 'loopiraj'u uživo, a oslanjaju se na što je manje moguće pretprogramiranja.

Roppongi Red u dalekom je Tokiju ime četvrti za partijanje i najbolje provode, a u Hrvatskoj za novu klupsku senzaciju. Šljokice, ljubav i prljavi ritam geslo je energičnoga zagrebačko-bečkog sastava Roppongi Red čiji se zvuk može opisati kao mješavina elektroničkih plesnih stilova. Okosnicu benda čine vokalistica Ms Bing i producent Daniel Šuljić, koji su ujedno i autori svih pjesama. Od Roppongi Reda može se očekivati mnogo lijepih stihova ovjenčanih lako pamtljivim melodijama te energičnih nastupa koji će zabaviti čak i smrtno ozbiljnu publiku.

Gostujuće bendove ove će nedjelje komentirati Željka Rudar (Universal Music Croatia) i Milan Majerović Stilinović (HDS ZAMP).

I ovim koncertom MIMO širi svoju viziju pa je za ovu priliku ostvario suradnju s Indirekt music&art festivalom.

Dosadašnja izdanja ciklusa MIMO možete pronaći u Slušaonici Hrvatskoga radija.