Klokani, ovisnici o mrkvama, napadaju turiste

Klokani koji su postali ovisnici o mrkvama i drugim namirnicama koje nisu dio njihove uobičajene prehrane napadaju turiste u Australiji.

Mnogi turisti u potrazi za savršenim selfiejima ignoriraju i natpise i stalna upozorenja vlasti da ne hrane te tobolčare, iako je takva praksa u Australiji kažnjiva. Klokani zbog toga postaju ovisni o namirnicima koje su njima neobične, uključujući razno voće i povrće.

Ako vide mrkvu, a prije toga su im turisti stoput dali mrkvu, onda će doći i uzeti mrkvu, kaže Andrew Daly, čuvar u parku za životinje u Sydneyju. A pritom znaju biti agresivni. Udaraju, grebu i mogu nanijeti ozbiljne ozljede, posebno ako krenu prema hrani koju stvarno vole ili su o njoj ovisni, dodaje Daly. U usporedbi s onim što klokani inače jedu, mrkva je puna šećera i oni je doživljavaju poput čokolade, objasnio je.

Australski mediji prepuni su fotografija turista s modricama i ogrebotinama po licu, prsima i rukama. Nadležne vlasti turiste također upozoravaju da ne pokušavaju maziti klokane. Jer će i tada, po svoj prilici, primiti neki udarac.