Skup mladih ambasadora Europskog parlamenta #MladiEU2018

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj drugu godinu zaredom organizira skup #MladiEU2018 - veliko multimedijsko druženje više od 500 mladih srednjoškolaca iz čak 25 hrvatskih srednjih škola, koje će se 11. svibnja  istovremeno održati na četiri lokacije u Hrvatskoj: Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu i Krku.

Skup #MladiEU2018 usmjeren je na promicanje parlamentarne demokracije među mladima te njihovog osvješćivanja o važnosti participacije i aktivnog građanstva. Sastojat će se od niza interaktivnih panela i predavanja za više od 500 djevojaka i mladića u dobi od 16 do 18 godina te njihovih 50 učitelja iz 25 hrvatskih srednjih škola. Riječ je o gimnazijama i strukovnim školama ambasadorima Europskoga parlamenta.

S mladim ambasadoricama i ambasadorima družit će se u Zagrebu zastupnice u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Marijana Petir i Ivana Maletić, a u Slavonskom Brodu zastupnik Jozo Radoš.

U motivacijskom dijelu programa sudjelovat će ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice i jedan od prošlogodišnjih dobitnika nagrade „Europski građanin" Europskog parlamenta Tvrtko Barun, modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, Alen Nađsombat iz Nogometnog kluba Osijek i drugi. Govornici će izlagati o temama migracija, kvalitete života, digitalne agende i mobilnosti.  U programu će od organizacija sudjelovati i Savez izviđača Hrvatske i Forum za slobodu odgoja.

Škole domaćini događanja su zagrebačke VII. i II. gimnazija, Gornjogradska gimnazija, I. tehnička škola „Tesla" i Športska gimnazija, potom IV. gimnazija „Marko Marulić" i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu, Gimnazija „Matija Mesić" u Slavonskom Brodu te Srednja škola „Hrvatski kralj Zvonimir" u Krku.

Za vrijeme skupa #MladiEU2018 putem istoimenog hashtaga kao glavna digitalna komunikacijska platforma događanja koristit će se Instagram (@EP_Zagreb #MladiEU2018), uz Facebook i Twitter.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovale su Ivana Maletić, zastupnica u EP-u i  
Ana Vrbičić, mentorica, ambasadorica senior, Športska gimnazija.