Zvijezde Eurosonga na plavom tepihu

Nakon što je Salvador Sobral lani Portugalu donio pobjedu u Kijevu, natjecanje za pjesmu Eurovizije prvi put će se održati u toj zemlji. Crveni tepih pretvoren je u plavi jer je tema ovogodišnjeg natjecanja - ocean.

Ocean je, ističu organizatori, stoljećima povezivao Portugal s ostatkom svijeta, a zahvaljujući toj sponi ljudi iz cijelog svijeta okupili su se u Lisabonu kako bi slavili glazbu. Među njima i naša Franka Batelić.

Već dolaskom ovamo ostvario mi se san. Fantastično je što sam ovdje i sve ovo mogu podijeliti s ljudima iz svoje delegacije, oduševljena je Franka.

I ostali predstavnici 43 zemlje ne kriju uzbuđenje. Za mnoge je ovo vrhunac karijere, ali i novi izazov.
Veselim se ovome. Nikad prije nisam učinila ništa slično pa zato jedva čekam početak polufinalnog natjecanja jer svoju pjesmu želim podijeliti s cijelom Europom. To je fantastično iskustvo. Ne znam ni kako bih ga opisala. Zapravo morate sudjelovati u ovome da biste zbilja shvatili kako je to, izjavila je Belgijanka Sennek.

Francuzi su na Euroviziju poslali duo Madame Monsieur pjesmom koju su nazvali "Hvala", a koja govori o globalnoj migrantskoj krizi: To je pjesma o nadi i trpeljivosti, o tome kako nada živi i u trenucima očaja. Ta nam je tema bila zanimljiva i o njoj smo htjeli progovoriti ovom pjesmom.

Izbor za Pjesmu Eurovizije će se održati u lisabonskoj Areni. Groznica je već počela. Već sutra je prvo polufinale, 10. svibnja drugo, a tko će se popeti na pobjedničko postolje saznat ćemo u subotu, 12. svibnja 2018. godine.