Preko 5 milijuna kuna za ublažavanje siromaštva

Osječka humanitarna udruga Rijeka ljubavi predstavila je projekt Ublažavanja siromaštva na području Grada Osijeka. Vrijednost je projekta 5 milijuna kuna. Novac će, među ostalim biti namijen za prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za 3 600 korisnika na području grada Osijeka i prigradskih naselja na mjesečnoj bazi u obliku paketa života te prvi put za školski pribor.

Kako je rekla predsjednica te udruge Štefica Čučak, iako se radi o velikim sredstvima trebat će tri ili četiri mjeseca za provedbu postupka javne nabave, podsjetivši kako je sličan projekt udruge ugašen krajem rujna prošle godine, pa se Udruga posljednjih sedam mjeseci snalazila na razne načine kako bi građanima u socijalnoj potrebi omogućila podjelu humanitarnih paketa.

Predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin ocijenio je kako je u pitanju socijalno značajan projekt, istaknuvši da županija poduzima napore na poboljšanju stanja gospodarstva i zaposlenosti, kako bi u budućnosti potrebe za ovakvim projektima bilo što manje.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić izvijestio je kako se u gradskom socijalnom programu trenutno nalazi oko 800 obitelji, a sklopu tog programa za izravne pomoći socijalno ugroženim građanima izdvaja se oko 30 milijuna kuna.

Predstavnik Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje (RRA) Toni Žufić kazao je kako je od 2014. ovo četvrti projekt u kojem RRA pomaže udruzi Rijeka ljubavi, a ukupno je iz EU fondova za ove projekte povučeno 10,3 milijuna kuna.