Ne propustite nova financijska znanja; počeo Financial Week!

U Zagrebu se održava Financial week, ili hrvatski - Financijski tjedan. Namjenjen je studentima ili onima koji će to tek postati, a organizira ga udruga eSTUDENT.

Svima je u sjećanju svježa financijska kriza koja je nastupila 2007. godine. Očekuje li nas nova kriza, zbog kojih događaja stručnjaci predviđaju nastup nove financijske krize i na koji način bi se kriza mogla izbjeći? Na ova pitanja 8. svibnja u 14 sati odgovorit će vam mag. oec. Josip Kokanović (analitičar) i dr. sc. Saša Ivanović (direktor podružnice, ADMIRAL MARKETS) u predavanju "Sprema li se nova financijska kriza?". Uz financijsku krizu osvrnut će se na kriptovalute i njihova trenutna i moguća kretanja uslijed promjena na financijskom tržištu.

U srijedu kreativci dolaze na svoje. Kristijan Cinotti, direktor tvrtke Mazars Cinotti održat će predavanje "Kreativno računovodstvo". Uvijek ste se pitali kako i zbog čega su pojedini menadžeri kažnjeni radi zlouporaba financijskih izvještaja? Kada kreativno računovodstvo prelazi u kriminal? Dođite 9. svibnja u 14 sati na Ekonomski fakultet u Zagrebu i otkrijte metode kreativnog računovodstva te kako ih prepoznati.

Nakon kreativnosti, Financial Week vodi vas u porezne oaze - područja bez ili s niskim poreznim opterećenjem. Poreznom oazom naziva se bilo koja zemlja u kojoj propisi omogućuju stranim investitorima umanjivanje vlastitih poreznih davanja prijavljivanjem offshore kompanija. Nazivaju se još i utočištem ili rajem, a ako vas zanima vode li vas one u blagostanje ili propast dođite na EFZG u četvrtak, 10. svibnja u 14 sati. Predavanje "Vode li vas porezne oaze u raj ili zatvor?" će održati Krešimir Lipovšćak, partner iz Crowe Horwatha.

Nakon poreznih oaza, u 16.30 vraćamo se u realnost i nudimo rješenja onima kojima mjesec traje predugo i koji vječno rastežu od prvog do prvog. Naučite upravljati zarađenim novcem na radionici koju će održati Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat iz Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju. Na radionici će studenti u grupama raspoređivati budžet, od kupnje namirnica do kupnje stana.

U petak, 11. svibnja vodimo vas na Izlet na buduće radno mjesto u Zagrebačku burzu - jedinu hrvatsku burzu vrijednosnih papira te je jednu od značajnijih burzi vrijednosnih papira u Jugoistočnoj Europi. Zaposlenici će vam pokazati i ispričati kako izgleda njihov radni dan, što je idealna prilika za sve koji maštaju o tome da će jednog dana raditi na burzi.

Sve dodatne informacije o Financial Weeku možete saznati na službenoj web stranici i na Facebook eventu.

eSTUDENT je studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udrugu, projekte, radionice i inicijative vode sami studenti motivirani i voljni mijenjati okruženje u kojem žive na bolje. Cilj eSTUDENTa je studentima pružiti dodatnu edukaciju kroz niz projekata, potpora te podizanje kvalitete studija.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Jakov Hadžija, potpredsjednik eSTUDENTa, Tea Vrdoljak, voditeljica tima Računovodstvo i financije i Iva Šimunec, zamjenica voditeljice tima Računovodstvo i financije.