Riječani uređuju gradske plaže za kupališnu sezonu

Lijepo i toplo vrijeme izmamilo je Riječane znatno ranije na gradske plaže. No, valja ih urediti za kupališnu sezonu. Radovi su ove godine započeli nešto ranije pa bi sezona kupanja mogla u Gradu koji teče biti otvorena već polovicom svibnja, a ne 1. lipnja, kako je uobičajeno.

Bivio, Kantrida, Kostanj - samo su neke od riječkih plaža koje polako dobivaju nove, uređene obrise za kupališnu sezonu pred nama. Već od ranoga jutra radi se na plaži ispod stadiona - kroz dan, dva - bit će u potpunosti spremna za prve ovogodišnje kupače.

Posljednjih godina najviše se, nakon Grčeva na Pećinama, ulagalo u plažu Bivio. Ona će se i ove godine pripremati za sezonu kupanja. Na Pećinama će se uređivati i plaža kod Hotela Park, popularna Dvojka.

Proračunom za 2018. grad je osigurao približno 3 i pol milijuna kuna koji su rapoređeni na održavanju postojećeg stanja, stvaranje novih sunčališnih površina, ali i projektiranje za radove koji će se događati i u budućnosti
Uredit će se i prilazni putevi, sama infrastruktura te rampe i prilazi za invalide na plaži Kostanj.

Tradicionalno, sezona kupanja na gradskim plažama otvara se s prvim lipnjem, no zahvaljujući toplom i lijepom vremenu radovi su započeli ranije pa će i sezona službeno biti otvorena već kroz nekoliko dana.