Hoće li Križevci napokon dobiti kino?

Već desetljećima grad Križevci nema kino. Dvorana koja tri desetljeća ne prima posjetitelje u potpunosti je neiskoristiva, stolice su zastarjele, nema modernog projektora. U nedavno provedenoj anketi brojni su se građani izjasnili da im je to jedno od najvažnijih pitanja u gradu.

U sklopu izrade gradskog programa za mlade u Križevcima, Savjet mladih proveo je istraživanje o tome što mladima nedostaje u njihovom gradu. Anketa je pokazala da su to kino dvorana i predstave. No kino u Križevcima ne nedostaje samo najmlađima. Priželjkuje ga većina građana.

Oni koji se nisu željeli odreći filmova, putovali su na premijere u Zagreb. Sad je na potezu gradska vlast. Prvi su koraci već učinjeni.

Mi to shvaćamo vrlo ozbiljno, dakle imamo projekt vanjske obnovo odnosno energetske obnove zgrade kina, ali isto sad idemo u projekt iznutra projekt opremanja i projektiranja, prvenstveno modernizacija kina. Dakle, neće više biti 400 sjedala idemo na bitno manje, ali da je konfornije i da je u skladu sa današnjim standardima kako imaju ostali gradovi, rekao je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

Oronula zgrada u samome središtu Križevaca nadomak Gradskoga muzeja, već desetljećima zjapi prazna. Gotovo trideset godina ovdje se nije prikazala ni jedna kino predstava. Unutrašnjost je oštećena, stolice dotrajale pa cijeli prostor vapi za obnovom.