Jo Nesbo u Zagrebu predstavio novi roman 'Macbeth'

Jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca trilera Jo Nesbø, čiji su romani prevedeni na 50 jezika i prodani u više od 40 milijuna primjeraka, boravi do 11. svibnja u Hrvatskoj u sklopu svjetske promocije novoga romana 'Macbeth'.

Norveški pisac u Hrvatskoj gostuje u organizaciji izdavačke kuće Fokus, koja će njegovu verziju slavnoga Shakespeareova djela objaviti u isto vrijeme kad i ostali izdavači diljem svijeta.

Nesbø j danas održao promociju u Zagrebu, sutra će ju održati u Zadru, u Gradskoj knjižnici Zadar i 11. svibnja će sudjelovati na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu.

Pisanja 'Macbetha', suvremene verzije krvave drame Williama Shakespearea iz 1606., prihvatio se u sklopu projekta Hogarth Shakespeare osmišljenog u povodu 400. obljetnice smrti velikog engleskog pisca u kojemu je osam suvremenih autora preradilo slavna Shakespeareova djela.

Ovo je drugo Nesbøvo gostovanje u Hrvatskoj. Slavni je pisac u Zagrebu boravio 2013. godine u sklopu festivala Noir tijekom kojega je održao tribinu posvećenu globalnom uspjehu nordijskih krimića te je predstavio hrvatsko izdanje romana 'Snjegović', romana iz serije o Harryju Holeu po kojemu je poslije snimljen i film. Kako je strastveni penjač, boravak u Hrvatskoj iskoristio je i za obilazak nekih planinarskih lokacija.