2. Zadar Outdoor festival

Zadar Outdoor Festival je na turističkom tržištu uspio promovirati Zadarsku županiju kao atraktivno odredište za aktivan odmor. Kazala je to Iva Bencun iz organizacijskog odbora trodnevnog Festivala koji danas počinje u Zadru.

Značajno je da će se natjecateljima pridružiti i strani blogeri i novinari, te poznati sportaš, kazala je Bencun. Bit će novinarka iz Francuske, novinari iz Britanije, Finske, Amerikanci, Ukrajinci. Ono što nas izuzetno veseli je to da će nam se u utrci od 5 kilometara pridružiti Ivica Kostelić sa suprugom i djecom. Oni namjeravaju svi u kompletu trčati, vjerujem da će to biti zabavno za sve, istaknula je Iva Bencun na konferenciji za novinare u zadarskoj Turističkoj zajednici. 

Danas u 18.30 trčat će se Zadar Sunset Run na 5 i na 10 kilometara, trka koja slavi poznati zadarski zalazak. Slijedi jedriličarska regata u subotu, joga i parkour radionice na Forumu, mountain-bike utrka Petrčane-Vir te Olive island trail na području TZ Preko. U nedjelju plivački maraton, kajak gradska utrka i zanimljiva novina - stand-up padling.

Osim najavljenih natjecateljskih disciplina, svi sudionici i njihova pratnja, imat će priliku izučiti neke nove vještine na sportskim radionicama – parkour-a, joge i slackline-a, uživati u proizvodima lokalnih OPG-ova, družiti se i zabavljati tijekom večernjeg programa.

U pripremu 2. Festivala koji je organizacijski vrlo zahtjevan, napomenula je Bencun, sveukupno će se utrošiti oko 200 tisuća kuna.