Festival Platforma HR oživljava zapuštene prostore Ilice

Uz kratki pop up performans plesnih umjetnika koji ove godine nastupaju na Platformi HR predstavljeno je 19. izdanje tog najvećeg plesnog festivala u ovom dijelu Europe, koji će se održati od 18. do 26. svibnja na više lokacija u Zagrebu, među kojima i u neiskorištenim prostorima u Ilici.

Pod sloganom 'Connect/In/Dance', ovogodišnja Platforma nastaje u suradnji s Projektom Ilica: Q'Art., koji nastoji oživjeti zatvorene prostore u jednoj od najfrekventnijih zagrebačkih ulica, Ilici, te u njih useliti kulturne i umjetničke sadržaje, ali i potaknuti druge da koriste sadržaje izvan uobičajenih institucionalnih okvira.

Akteri plesne scene ući će u neiskorištene i devastirane prostore te u njima intervenirati, revitalizirati ih, aktivirati i transformirati u izvedbene, radne i suradničke prostore dajući im time neke nove funkcije, forme, namjene i identitet. Osim u Ilici programi festivala održavat će se u Pogonu Jedinstvo, Frankopanskoj 22 i drugdje.

Platforma HR je prostor okupljanja plesnih umjetnika, koreografa, plesača, autora, publike, mjesto susreta hrvatske, regionalne i međunarodne plesne scene.