Natjecanje u pripremi hrane na zdrav način uz očuvanje okoliša

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj iz Zagreba obavljaju posljednje pripreme za kulinarsko natjecanje u Finskoj. Uz domaćine iz Helsinkija sudjelovat će i učenici Hotelijersko turističke škole iz Zadra. Natjecanje je organizirano u sklopu projekta EU-a Healty food future i na njemu će pokazati vještinu pripreme lokalne hrane na zdrav i ekološki prihvatljiv način.

Priprema hrane na zdrav način uz očuvanje okoliša budućnost je kojoj svi trebamo težiti. Već dvije godine na različitim radionicama to uče učenici Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj iz Zagreba. Potaknulo ih je na to sudjelovanje u Erasmus + programu Healty food future - budućnost zdrave prehrane.

Cilj je povećati svijest o zdravom načinu prehrane i ispravnoj pripremi namirnica. Uz zadane namirnice učenici moraju pokazati kreativnost i maštovitost u pripremi jela koja su isključivo veganska.

Rezultat ovog projekta bit će dvije digitalne knjige: e-kuharica sa zdravim receptima i savjetima za zdrave prehrambene navike te e-vodič za stvaranje vještina o socijalnom poduzetništvu.

Nema sumnje da će učenici Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj u Zagrebu na natjecanju u Finskoj dati sve od sebe. Želilmo im puno uspjeha.