#MladiEU2018 - multimedijsko druženje mladih ambasadora EP-a

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj drugu godinu zaredom organizirao je skup #MladiEU2018 - veliko multimedijsko druženje više od 500 mladih srednjoškolaca iz čak 25 hrvatskih srednjih škola, koje se istovremeno održalo na četiri lokacije u Hrvatskoj: Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu i Krku.

Skup #MladiEU2018 usmjeren je na promicanje parlamentarne demokracije među mladima te njihovog osvješćivanja o važnosti participacije i aktivnog građanstva. Sastojao se od niza interaktivnih panela i predavanja za više od 500 djevojaka i mladića u dobi od 16 do 18 godina te njihovih 50 učitelja iz 25 hrvatskih srednjih škola. Riječ je o gimnazijama i strukovnim školama ambasadorima Europskoga parlamenta.

S mladim ambasadoricama i ambasadorima u Zagrebu su se družile zastupnice u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Ivana Maletić i Marijana Petir, a u Slavonskom Brodu zastupnik Jozo Radoš.

Škole domaćini događanja su zagrebačke VII. i II. gimnazija, Gornjogradska gimnazija, I. tehnička škola „Tesla" i Športska gimnazija, potom IV. gimnazija Marko Marulić i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu, Gimnazija Matija Mesić u Slavonskom Brodu te Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir u Krku.
Za vrijeme skupa #MladiEU2018 putem istoimenog hashtaga kao glavna digitalna komunikacijska platforma događanja koristli su se Instagram (@EP_Zagreb #MladiEU2018), uz Facebook i Twitter.