Kuglački klub Zaprešić dobio novu kuglanu

Kuglački klub Zaprešić je prvak Hrvatske u kuglanju, a ove su godine od grada dobili na dar i suvremenu i vrlo lijepu novu kuglanu. Ovih je dana otvorena, a mi smo je snimili, na žalost, bez igrača, jer je bio radni dan, a ne poslijepodne ili večer kada kuglaju. No, zato su nam ispričali priču o zaprešićkim prvacima. 

Kuglački klub Zaprešić, najbolji u Hrvatskoj, dobio je i najbolju dvoranu. Izgradio ju je njihov grad i ovih je dana otvorena.

Učinak kugle na ovoj je kuglani vrlo velik. Kuglaši već postižu osobne rekorde, nema toga tko na ovim stazama nije bolji nego što je mislio. Kako i ne bi bili bolji kad su izišli iz atomskog skloništa pretvorenog u kuglanu, s mnogim stupcima i niskoga stropa. Kuglački klub Zaprešić osnovan je potkraj sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali su počeci kuglanja u tom gradu još i stariji.

Ova je kuglana nadmašila sva njihova očekivanja,  no smatraju je zasluženom. Spomenimo samo trostrukog svjetskog prvaka u kuglanju Lea Hercega koji je njihov član, a pogledajmo tek dio klupskih pehara.

Svi su kulgaši i kuglašice presretni zbog nove dvorane. Trener tvrdi da će dati sve od sebe da privuku što više građana i da svi uživaju u kuglanju kao sportu.