Ivan Imbrišić ljubav prema poljoprivredi razvio još u obiteljskom domu

Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede nastavljaju svoju tradicionalnu akciju 'Zlata vrijedan - izbora najboljeg OPG-a u Hrvatskoj. Finale petog po redu izbora, održat će se krajem lipnja u OPG kezele. Projekt 'Zlata vrijedan' pokrenut je tijekom 2014. u 'Međunarodnoj godini obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva' koji je proglasio UN. Ovom akcijom se želi promovirati poljoprivreda i proizvodnja hrane te o najboljim proizvođačima iz cijele Hrvatske ispričati pozitivne priče o tome zašto su najuspješniji.

Iz svake županije kandidirano je jedno ili dva gospodarsta, a ove se godine među nominiranima, kao predstavnik Koprivničko - Križevačke županije našao OPG Ivana Imbrišića iz Kozarevca. Ovo je prva od 24 reportaže koje ćemo narednih tjedana emitirati u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
Ivan Imbrišić iz Kozarevca ljubav prema poljoprivredi razvio je još u obiteljskom domu, a danas je, zajedno sa suprugom Đurđicom, uspješno prenosi na svoje sinove. Osamdesetih godina s ocem je proširio obiteljsku farmu za tov junadi. Okušali su se i u proizvodnji povrća, ali su se ipak odlučili za stočarstvo. I njegovi sinovi su stasali,  i nakon završene srednje i više poljoprivredne škole od trojice sinova dvojica, Franjo i Mihael, postali su važna karika uzornog  obiteljskog gospodarstva Imbrišić.