Crna ovca - festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta

'Crna ovca' - festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta - u Bašku na otoku Krku i ove godine, sredinom svibnja, ponovno dovodi nove programe, izvođače, govornike i velik broj posjetitelja željnih gastronomskih delicija od janjetine.
Besplatni program trajat će od ranih poslijepodnevnih sati u petak 18. svibnja do nedjelje 20. svibnja. Iz ovogodišnjeg programa treba izdvojiti vođene planinarske i biciklističke ture u kojima će sudjelovati brojni rekreativci, jedriličarsku regatu "Corinthia Cup - Memorijal Jure Vukasović", dječji nogometni turnir "Crni Jancić" i memorijalni nogometni turnir "Ivica Juničić - Junac".

Vraća se i astronom Korado Korlević iz višnjanske zvjezdarnice, koji će održati predavanje pod nazivom "Budućnost pripada nekolicini nas koji smo još uvijek spremni zasukati rukave".

Ove će godine u Baški posjetitelji po prvi put moći gledati i Međunarodno natjecanje u striženju ovaca, koje se boduje za prvenstvo Hrvatske, a bit će održana i radionica filcanja vune. Kulturno-umjetnički dio "Crne ovce" obogatit će Teatar Exit predstavom "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere", a ništa manje atraktivan nije ni glazbeni dio programa, u kojemu će nastupiti sastavi Grapevine Babies, Detour, Psihomodo pop, My Buddy Moose i Urban & 4.