Splitski srednjoškolci za nezbrinute i zlostavljane životinje

Ni mnogi gradovi nemaju azil za pse, a u manjim mjestima psi se i dalje ne čipiraju niti cijepe protiv bjesnoće. Ni zlostavljanje nije rijetko, a tome na kraj žele stati i učenici splitske Srednje škole likovnih umjetnosti. Organizirali su sajam rabljene robe za nezbrinute i zlostavljane životinje.

Splitska škola likovnih umjetnosti sudjeluje u Erazmus projektu "Umjetnost i zdravlje" s Bugarskom, Latvijom i Španjolskom.

Emotivno psihičko zdravlje je ono što nam je najbitnije, stoga smo se odlučili za buvljak za prodaju naših stvari i na taj način dati podršku za zaštitu životinja, kaže Zrinka Barbarić, profesorica u Školi likovnih umjetnosti Split.

Odlučili smo se za životinje jer smo emotivna škola, jer gledamo kako životinje pate a mnoge od njih ne završe u medijima, smatra učenik Marko Samodol.

Novac prikupljen na sajmu donirat će upravo otvorenom hrvatskom uredu Fondacije za zaštitu i spašavanje zlostavljanih životinja "Levijant ".

Planova za rad fondacije je puno: prihvatilišta i rehabilitacijska klinika, izgradnja prave male bolnice za pse gdje bi ih liječili i nakon operacije brinuli se o njima. Žele kupiti i vozilo hitne pomoći, kojim bi mogli otići na teren, preuzeti životinju i već tijekom vožnje obaviti najnužniji medicinski zahvat. Prije svega, kažu, probuditi svijest mladim ljudima da se životinje ne smiju zlostavljati te da zlostavljače treba prijaviti.