"Kontakt" - izložba kamermana i snimatelja HRT-a

Svoju su umjetničku stranu na tradicionalnoj izložbi fotografija u povodu Dana HRT-a pokazali naši kamermani i snimatelji. Izložba je postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti, a ovogodišnja je tema "Kontakt".

26 autora, 50 fotografija. Tema donosi širok opseg fotografskog i snimateljskog viđenja svijeta, od putopisnih do ekspresionističkih obzora. Kako ističe organizator izložbe, kamerman Damir Matijević Alter, kvaliteta i broj izloženih radova stalno rastu. Teško je odražti kontinuitet od 20 godina izlaganja u kojem se izmjenjuju različite teme i ljudi, kaže.  
Ove fotografije nastale su u slobodnim trenucima, često i između zahtjevnih termina snimanja. Daju izvrstan uvid u umjetničke potencijale kamermana i snimatelja HRT-a.

Ovo naše fotografiranje je jedno opuštanje da prikažemo i malo drugačiju stranu likovnosti, izjavio je organizator Zoran Kovačević.

Izložba nudi zanimljive i različite autorske pristupe istoj temi kontakta koji se uvijek stvara između snimatelja, kadra i na kraju gledatelja.