Bogatstvo podmorja

U Puntu na otoku Krku okupili su se podvodni fotografi i snimatelji iz cijele Europe. Povod - trodnevno natjecanje za najbolje fotografije nastale u moru. Još jedna izvrsna reklama i za naš turizam.

Fotografije podmorja, modela, riba - kategorije su kroz koje se izražavaju ovi umjetnici-ronioci.

Mi uživamo. Pogotovo mi fotografi što se bavimo time. Nama je cilj u biti naša sjećanja staviti na sliku da se možemo opet sjetiti i to je nešto veličanstveno, kaže podvodni snimatelj i fotograf Zlatko Knežević.

Mi jesmo ronilačka destinacija. Otok Krk u cjelosti. Ne samo Punat. Dakle, ovo područje ima vrlo lijepih lokacija za ronjenje, ima puno ronilačkih centara, dakle, škola gdje mogu i naučiti i položiti ispite, a naravno da je ovo jedna dobra promocija u predsezoni smo, poručuje Branko Karabaić, direktor TZ-a Punat.

Svjetski prvak 2016. Damir Zorub, direktor Underwater Photo Marathon Cupa, i ove je godine, treći put zaredom, okupio kolege: Jedno 15-tak profesionalaca, 44 podvodna fotografa i još 23 asistenta, tako da je to stvarno jedna respektabilna brojka. Kad pogledamo tu su i reprezentativci iz Portugala i Slovenije i Nizozemske...

Prvo mjesto osvojio je predstavnik Slovenije - Grega Verč - u konkurenciji kolega iz 10 europskih država. Ovo je natjecanje jedno od najjačih u svijetu, ako se izdvoje službeno europsko i svjetsko prvenstvo.