Nevena Skočić o velikim temama u životu žene 21. stoljeća

"Što ne znaš, ne boli" prvijenac je Zagrepčanke Nevene Skočić koja je u svom malom romanu, kako piše na koricama knjige, opisala velike teme u životu žene 21. stoljeća. Osim što piše, Nevena ima neobično zanimanje - organizira automobilističke i karting utrke.

Godišnje organizira 50-ak natjecanja. Svijet oktana je uzbudljiv, no s vremenom je shvatila da želi nešto novo: Nakon 23 godine kad radite isti posao dođe do jednog određenog zasićenja, ne samim poslom nego rutinom. Znate u svakom trenutku što će se desiti, tko će nazvati, tko će cendrati, tko će što tražiti. I onda vam se tu stvori jedan prazan hod, prostor kojeg morate na neki način popunit, objašnjava.

Duhovita i izravna Nevena otvoreno govori i o svojoj bolesti. Njezine su kosti, govori nam, osam puta gušće od prosječnih. Dijagnoza - Morgani-Morel sindrom.

Doživjela sam jednu jako stresnu situaciju u životu nakon koje moj organizam da bi se obranio počeo je lučiti velike količine kalcija koje se gomilaju u kostima. Budući da nitko nije znao u ovom dijelu Europe kako se s tim nositi postavili su raznorazne dijagnoze. Postavljena je dijagnoza prije 16 godina. Po njima ja nisam trebala dočekati sutra, Uskrs, Badnjak, ništa. Nisam smjela ostati trudna, ne bih mogla roditi, evo imam sina od 12 godina. Dakle, to je nešto s čim se živi, kaže.

"Što ne znaš ne boli" knjiga je koju je počela pisati iz dosade prošlo ljeto: Govori o ženi 40-ih godina koja je ušla u nekakvu rutinu kako sam ušla i ja i kojoj se dešavaju neke stvari koje se dešavaju ženama. Neću vam reći detalje, morat ćete ju pročitati ali mislim da sama rečenica "što ne znaš, ne boli" je dovoljna da privuče pažnju publike.

Taj ljubavni roman o modernoj ženi imat će i svoj nastavak. Nevena već piše drugu knjigu za koju očekuje da će, zajedno s prvom osvojiti srca čitatelja.