E-Škola: Otvorenje 5 regionalnih obrazovnih centara

U sklopu projekta "e-Škole" koji provodi CARNET, danas se otvara 5. regionalnih obrazovnih centara (ROC-ovi) - u Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Otvorit će se svih pet centara istovremeno uz videokonferencijsko javljanje a glavna lokacija će biti Varaždin gdje bi trebali biti i ministrica Blaženka Divjak te čelnici CARNET-a i projekta.

Više o projektu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su Branka Vuk, Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET i Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Zagreb.

Uz sve ostale komponente projekta koji u svojoj pilot fazi završava u kolovozu ove godine, u ROC-ovima će se provoditi sustavna edukacija djelatnika škola kako bi se ojačale njihove digitalne vještine i kompetencije ali će služiti i za druge vrste edukacija/programa organiziranih od strane institucija nadležnih za poticanje razvoja i podršku odgojno-obrazovnom sustavu u RH te za edukacije organizirane od strane lokalne zajednice (npr. za nezaposlene, doškolovanja, prekvalifikacije i sl.).

Svaki ROC će biti opremljen s 30 prijenosnih računala i 30 tableta, predavačkim računalom s kamerom i zvučnicima, ekranom s funkcijom dodira, videokonferencijskim sustavom, sustavom za upravljanje nastavom te kolicima za pohranu i punjenje tableta.

Naša riječka ekipa javila se iz OŠ Gornja Vežica u Rijeci u kojoj se danas otvara ROC - Regonalni obrazovni centar, a Klaudija Modrić Plantarić doznala je više...