Premijera "Moje domovine" na tamburi i kontrabasu

Filip Novosel i Tihomir Hojdak dobili su čast, krajem svibnja, održati koncert u Europskom parlamentu u Strasbourgu, na dan kada Hrvatska počinje predsjedati Odborom ministara Vijeća Europe. Ususret skorašnjem nastupu, snimili su svoju verziju himne 'Lijepa naša domovino', kao i jednu od najljepših pjesmi posvećenih Hrvatskoj - 'Moju domovinu'.U samo dvije godine, duo Bow vs Plectrum (Gudalo protiv trzalice) koji čine Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu pokazao je koliko dobre glazbene energije i emocije može donijeti neočekivani spoj tih dvaju instrumenta u jazz skladbama.

Dva žičana instrumenta s različitom tradicijom sviranja utemeljenoj na hrvatskoj nacionalnoj glazbi, u rukama Filipa i Tihomira donose etno jazz s panonskim i balkanskim prizvucima. Vrhunske improvizacije ispunjene narodnim glazbenim motivima u potpunosti razotkrivaju dosege oba instrumenta - tambure i kontrabasa.

Brojni nastupi diljem Hrvatske i inozemstva kao ovaj su dvojac istisnuli u sam vrh hrvatske etno jazz scene te donijeli iznimnu pozornost medija.