Premijera plesne predstave Bella Ciao

Večeras u Pogonu Jedinstvo, na rasporedu je premijerna izvedba inkluzivne predstave Bella Ciao. Plesna predstava Bella Ciao rođena je iz istraživanja raznih oblika izvedbenog zajedništva i podrške a nastala u suradnji Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta - IMRC i plesne autorice Silvije Marchig.

Na scenu izlaze plesači i plesači s invaliditetom. Bella ciao, revolucionarna je pjesma koja se veže uz simbol otpora i borbe te tako metaforički govori o borbi onih čija tijela ne mogu isto što i „savršena" i „ispravna" tijela.

Proces je trajao 2 mjeseca sa stankama uz specifičan improvizacijski doprinos cijele grupe. IMRC je nastao 2012 godine kao edukacijski i izvedbeni projekt posvećen inkluziji u suvremenom plesu.

Njegove su radionice i izvedbe potaknule su mnoge plesne entuzijaste, one s invaliditetom i one bez, da se počnu baviti plesom. Tako donose ideju inkluzije na plesne i kazališne pozornice i potiču svoje članove u vlastitim kreativnim projektima.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su članovi plesnog ansambla Leon Goličnik i Ognjen Vučinić i umjetnička voditeljica Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta Iva Nerina Sibila.