Otac Meghan Markle zbog operacije srca neće prisustvovati kćerinu vjenčanju

Otac američke glumice Meghan Markle neće prisustvovati kćerinu vjenčanju u subotu zbog toga što mora ići na operaciju srca.

Thomas Markle, koji živi u Meksiku, izjavio je da mora ići na operaciju srca u srijedu ujutro, prenosi losanđeleska internetska stranica o slavnima TMZ.com.

Markle je trebao otpratiti kćer do oltara u prisutnosti 600 uzvanica među kojima su sve visoke kraljevske ličnosti i nekoliko slavnih osoba. Markle je planove o vjenčanju narušio kad je rekao da neće sramotiti kćer niti kraljevsku obitelj nakon medijskih izvješća da je u dogovoru s paparazzima snimio fotografije i prodao ih medijima. Također je rekao da je bio hospitaliziran jer je prije tjedan dana doživio srčani zastoj.

Harry, 33, unuk kraljice Elizabete i šesti u nasljednom redu za britansko prijestolje, i Meghan Markle, 36, vjenčat će se u dvorskoj kapeli u zamku Windzoru.

Markle je jučer za TZM rekao kako mrzi pomisao da će propustiti jedan od velikih trenutaka u povijesti i što neće odvesti kćer do oltara. No kasnije je kazao da mu je operacija predviđena za subotu ujutro. Liječnici će mi ukloniti blokadu, popraviti štetu i staviti stent, objasnio je.

Ovo je duboko osobni trenutak za gospođicu Markle uoči vjenčanja, rekao je glasnogovornik Kensingtonske palače, službene rezidencije princa Harryja, u kratkom priopćenju. Ona i princ Harry mole još jednom za razumijevanje i poštovanje u ovom teškom trenutku za gospođicu Markle, dodao je.

Kensingtonska palača ograničila je pristup novinarima na vjenčanju i strogo kontrolira objavljivanje detalja o tom svečanom događaju.