Koncerti, koncerti...

Kao i svakog petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte na klupskoj sceni.

Petak 18. svibnja


Danas počinje 14. po redu Samoborski jazz festival i nastavlja se Zagreb Beer Festival koji je počeo jučer i traje do nedjelje 20. svibnja a u slijedeća tri dana nas očekuje nastup grupa Porto Morto, Markiz, Let 3, Kandžije i Golih žena, Slow Motion Suicide, Peglica i Komandos, Vojka V, Pipsa, grupe Drvored, Irene Žilić, britanske grupe Fischer-Z te Partibrejkersa.

Međutim ljubitelji čvrstog repa i odličnog hip hopa sigurno će večeras u klub Boogaloo gdje svoj posljednji studijski album „Egzil" predstavljaju Frenkie, Kontra i Indigo čiji je spot za singl "Đe će ko"pogledan već preko milijun i pol puta na Youtubeu. Spot je kao i kompletan album snimljen u Tokyu u Japanu i jedan je od boljih rep albuma koji se pojavio prošle godine na području naše regije. Odlični beatovi, snažni tekstovi i sjajni reperi ponikli iz tuzlanske oaze hip hopa FM Jam. Koncert za svaku preporuku svim ljubiteljima hip hopa.

Subota 19. svibnja

Sutra se po prvi puta u Tvornici kulture održava Histeriana fest. Nije riječ o nikakvoj histeriji već o odličnoj ekipi iz Istre koja se okupila ne bi li se organizirano predstavili zagrebačkoj publici. Tako ćemo sutra navečer u Tvornici kulture gledati nastup Barbara ali i novi projekt njihove pjevačice Barbara Munjas Caligraphy. Nastupaju i Delikventi a premijerno će se predstaviti i svojevrsna super grupa Letronika. Uz Đanu Šegon, koje se sjećamo još iz grupe Kulture, Letroniku čine trenutno najtraženiji hrvatski glazbeni producenti Jura Ferina i Pavle Miholjević, inače članovi grupe Svadbas a uz njih je tu i bivši bubnjar grupe Nola Goran Salvi i Marko Kalčić na basu koji je svirao sa Savdbasima, Barbarima, u grupi Ruiz a nastupa i u grupi Barbara Munjas Caligraphy. Jedna večer sa jako finom ekipom koja će nam ponuditi odličan koncertni program. Histeriana fest organizira Rovinj Music Lab.

Četvrtak 24. svibnja

Treba skrenuti pažnju na dva važna koncerta i jedan festival koji se održavaju u četvrtak. U Tvornici kulture svoj novi studijski album promovira Nina Romić. Riječ je o jednoj od naših najpoznatiji kantautorica koja je nedavno objavila svoj novi, četvrti studijski album „Sloboda". Nina će album predstaviti uz pomoć pratećih glazbenika sa kojima je i snimila album i sa kojima se otisnula u jedno novo poglavlje svoje karijere. U svakom slučaju poziv svim poklonicima lika i djela Nine Romić da u četvrtak 24. svibnja dođu na promociju njezinog novog albuma „Sloboda" u Tvornicu kulture.

Istu večer, dakle u četvrtak 24. svibnja u klub Hard Place stiže Reverent James Leg. Riječ je o jednom od predvodnika eksplozivnog garažnog blues rocka koji je kao klavijaturist udario pečat na svjetsku rock scenu kroz suradnju sa mnogobrojnim rokerima. Nazivaju ga i divljim klavijaturistom kojega će na nastupu pratiti gitarista i bubnjar. Ovaj blues rock propovjednik proslavio se kao klavijaturista i pjevač grupe Black Diamond Heavies, dolazi iz Texasa i iza njega su tri studijska albuma koja će predstaviti na svom nastupu u Hard Placeu u četvrtak navečer.  
 
I za kraj najava prvog od niza open air festivala koji nas očekuju ovoga ljeta. U Umagu u četvrtak 24. svibnja počinje drugo izdanje festivala Sea Star kojega je prošle godine pokrenula ekipa festivala Exit i koji je u svom premijernom izdanju oduševio i publiku i organizatore koji nisu očekivali takav odaziv. Tako će ove godine na čak sedam pozornica nastupiti preko 70 izvođača među kojima: Hurts, Dmitri Vegas, Robin Schulz, Paul Van Dyk, Luke Slater, Ofenbach… a tu su još i Tram 11, Edo Maajka, Detour, Boris Štok, Dječaci, Krankšvester, Krešo Bengalka, Nipple People, Sajsi MC… i još njih pedesetak. Dobar provod svima koji se odluče provesti vikend u Umagu na Sea Star Festivalu!