Princ Charles će otpratiti Meghan Markle do oltara

Gospođica Meghan Markle zamolila je Njegovu Kraljevsku Visost princa od Walesa da je otprati do oltara kapelice Sv. Georgea na dan njezina vjenčanja. Princ od Walesa je sretan što će na taj način poželjeti dobrodošlicu gospođici Markle u kraljevsku obitelj, priopćeno je iz Kensingtonske palače.
Meghanin otac Thomas ne može nazočiti vjenčanju nakon što je podvrgnut zahvatu na srcu pa je Meghan zamolila princa Charlesa da ga zamijeni.

Vjenčanju će nazočiti i Harryjev djed vojvoda od Edinburgha (96) koji se oporavlja od operacije kuka. Do kapele će Meghan dopratiti njezina majka Doria Ragland. Ceremenija započinje u 12 sati po lokalnom vremenu.

Dan uoči vjenčanja princa Harryja i glumice Meghan Markle slikoviti gradić Windsor pretvoren je u neprobojnu tvrđavu.

Svaki kutak, svaka pukotina pomno su osigurani kako bi se zajamčila sigurnost kraljevskoj obitelji i tisućama posjetitelja na ulicama.

Na generalnoj probi jučer, policija je pokazala punu snagu. Pregledani su svi ulični stupovi, semafori, kante za smeće, šahtovi, svako mjesto na kojem bi se nešto moglo sakriti duž puta kojim će se nakon vjenčanja kretati Harry i Meghan i odzravljati čestitarima.

Postavljene su i goleme barijere koje bi trebale spriječiti bilo kakav pokušaj napada kamionima. Mnoge sporedne ulice u gradu s 30.000 stanovnika, 30 kilometara zapadno od Londona, zatvorene su.

Postavljenim sigurnosnim kamerama ne zna se ne broja. Svaka registrarska pločica automatski se skenira.

Očekuje se da će vjenčanje u Windsor privući oko 100.000 posjetitelja i pet tisuća novinara. Siguronsne mjere policija je planirala dva mjeseca. Posjetitelji mogu očekivati da će biti pažljivo pregledani, a dronovima je iznad Windsora zabranjen let.

Za same mladence najveći je rizik vožnja otvorenom kočijom gradskim ulicama. Iako je eliminacija svakog rizika nemoguća misija, britanska policija je umirla stanovnike objavom da nema obavještajnih podataka koji bi ukazivali da će vjenčanje biti metom napada.

Meghan Markle nije prva glumica u vladarskim obiteljima

Meghan Markle nije prva američka glumica koja se odrekla karijere zbog ljubavi prema princu.

Prije šest desetljeća nezina sunarodnjakinja Grace Kelly napustila je Hollywood kako bi postala monegaška kneginja. Unatoč zamjetnim razlikama u njihovim karijerama, analitičari kažu da bi Markle, baš kao Kelly onomad, mogla donijeti dobrodošli dašak svježine u kraljevsku obitelj poznatu po tome da joj je tradicija iznad svega.

Povijest se sada ponavlja, ali s nekoliko izmjena. Markle će također napustiti glumu kako bi se mogla posvetiti ceremonijalnim obavezama i humanitarnom radu. Pošto nije glumila s filmskim divovima poput Clarka Gablea ili Caryja Granta, njoj će biti mnogo lakše odreći se karijere.